Wednesday, December 10, 2008

Nak pergi belajar dah....



10/12/2008(8:46PM)

Dengan nama Allah ku mulakan bicara...

Wa!!lamenye tak update blog nie..huhu..mesti ade yang rindu kan..Pertamanya aku nak ucapkan salam aidiladha kepada pembaca blog ini.Macamne raya sume?korban tak?raya katne?..aku alhamdullilah gembire aje dengan keluarga,tahun nie raya kat umah,raya kedua baru balik kampung tu pun sehari semalam aje.Beselah busy sket,takpe yang penting dapat jugak balik kampung.tahun nie memang best sebab aku dapatkan tumbangkan lembu..haha...nampak macam gempak aje,bukan sorang tapi ramai-ramai,memang best sangat.Ok,kita tinggalkan dulu cerita pasal aidiladha nie,moga kita dapat keberkatan darinya.

Hari ini aku gembira sangat-sangat,nak tau kenape?baca dulu yer.Aku tengah duk rilek-rilek waktu nie kat kampung lagi,bosanla jugak tibe-tibe handphone aku berbunyi,ingatkan sape tepon rupe-rupenye tempat aku belajar tepon,memang excited betul nak angkat nie.Alhamdullilah aku dipanggil untuk masuk belajar mula pada 14/12 nie,memang gembira sangat-sangatla.Dah lame tunggu panggilan tu.Rindu betul nak pergi belajar.

Untuk pengetahuan pembaca blog ini(ade ke yang nak baca),aku akan menyambung pelajaran jauh diutara sana di kolej universiti insaniah kedah dalam bidang tahfiz wal qiraat,sebenarnya dah lame daftar kuin nie cume tak masuk je,tau-tau jela sangkut dengan akademi nasyid jadi mintakla tangguh dulu.Aku harap pembaca blog ini dapat mendoakan kejayaan dan kebaikan aku disana.Doakan aku dapat jadi hafiz al-quran satu masa nanti.InsyaAllah..Terima kasih yer semua..

+Ya Allah,lapangkanlah dadaku,lembutkanlah jiwaku,sinarilah rohaniku,fasihkanlah lidahku,perbaikilah amalnku..Sungguh,hidupku untukMu..ibdahku..Nusuk ku..hanyalah untukMu..terimalah aku..jangan kau hina aku di saat dakuperlukan rahmatMu..Ampunilah dosa-dosaku..sungguh,ku nekad,inilah jalanku+

3 comments:

Tirana on December 11, 2008 at 6:35 AM said...

Mudah-mudahan berjaya menjadi tahfiz..Selamat belajar..

nisha on December 11, 2008 at 9:25 PM said...

tahniah2... blaja rerajin..

perinduquran on December 22, 2008 at 12:25 AM said...

mabruk ya akhi...insyaALLAH usaha menuju keredhoan dipermudahkan.sdkit pesan dari ana:mghafal itu mudah tetapi mengekalkan hafalan dan mengamalkannya amat menyulitkan,ia memerlukan mujahadah yang tinggi untuk itu.usahalah untuk mengelak dari takbur,riak dan sombong dengan ilmu ALLAH.ana yakin anta dapat elaknya,betulkan niat,bulatkan tekad,terus istiqamah dalam perjuangan.barokallahu fik..ameen..

 

Copyright © 2011 Reserved to Zulhilmi Safain Design with love by CikBulat