Saturday, August 13, 2011

5 hari disini !

17 comments
Assalamualaikum w.b.t

Selamat Berpuasa ! Apa khabar semua? bagaimana dengan amalam kita di bulan yang mulia nie..hee.. tak tahu nak update ape sebenarnye tapi nak update jugak supaya blog nie tak berhabuk.. cuma nak cerita yang beberapa hari nie aku kerja di Kl, kira mcm outstation la.. kerja yang agak busy jgkla.. kerja aku mengadap laptop je.. hehe.. best kan? kerja tak susah cuma masa kerja tak menentu.. jadi nak cepat2 cuti dan nak habiskan ramadhan nie sebaik yang mungkin.. balik kuantan best sikit sbb kalau kerja di sana dapat berpuasa, sahur dan berbuka bersama keluarga.. dapat jugak buat tarawikh jamaah kan.. sepanjang outstation nie tak dapat nak rasa suasana macam tu.. ape2pun tetap best.. sebab penginapan dan makan semua ditanggung.. berbaloi2.. kira dapat kerja sambil bercuti.. Okla.. nak cite2 tu je.. kite jumpe di posting akan datang ya.. moga sentiasa gembira disisi keluarga.. same2 kita tingkatkan amalan ya.. insyaAllah ! ingat.. jangan puasa je tapi tak solat dan tak tutup aurat.. serius. sia2 je menahan lapar tau.. same2 beringat ! :)


ini tempat penginapanku selama 5hari.. bos bagi bilik yang agak ekslusif ! hee.. sorang2 pulak tu.. sambil2 bercuti la kan ! :)


p/s : time updated blog nie, aku tengah boring tak tahu nak buat ape jadi buatla cite syok sendiri.. TQ baca ! :P

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Monday, August 8, 2011

Sesiapa yang tidak solat, dia meruntuhkan agamanya !

2 comments
Assalamualaikum w.b.t




p/s : Jangan kahwin dengan orang yang tidak solat !

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Friday, July 29, 2011

Selamat Berpuasa !

2 comments
Assalamualaikum w.b.t








p/s : Mari berpesta ya ! banyakkan ibadah.. habiskan 30 juz ! :)

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Hutan Lipur Berkelah !

1 comments
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdullilah.. pada 27/7/2011, daku dan sahabat2 pergi meng-adventure kan diri ke Hutan Lipur Berkelah.. tempat yang sangat menarik dan tak ramai orang.. air terjun nye ada 8 tingkat tapi kitorg pegi sampai tingkat 3 je dan buat BBQ dan aktiviti di tingkat 2 air terjun.. nak naik atas bukanlah senang, takde tangga khas tapi kene panjat batu2 dan redah hutan.. memang terbaiklah.. hee.. Pengalaman terbaik bersama sahabat2 sebelum menempuh Ramadhan yang semakin hampir.. insyaAllah nanti akan upload gambar di FB.. jadi yang belum add FB ku, add la k.. Jaga Diri ! :)



p/s : sebenarnya nak kongsi banyak lagi gambar disini tapi disebabkan internet yang agak problem.. tak dapatla ya.. hee

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Sunday, July 24, 2011

Ala-ala Vintage ! (Editing)

2 comments
Assalamualaikum w.b.t
Serius ! 1st time aku edit gambar.. yang nie aku edit ala2 Vintage gitu.. hee.. Belajar dari tutorial orang gak nie.. tak penah sentuh pun Photoshop jadi tiba2 rajin pulak.. dah lame berminat cuma takde peluang nak belajar jadi pada sape2 kawan di luar sane yang ada ilmu edit2 nie, sudi2la ajar aku ya ! TQ.. layan la gambar di bawah nie ! ;)



Sebelum

Selepas


Sebelum


Selepas


Sebelum


Selepas

p/s : Maaf kalau buruk... hee :P

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Tuesday, July 19, 2011

Itu ini Begitu Begini - Mirwana feat. Altimet ! (lirik)

0 comments
Assalamualaikum w.b.t

Jom dengar karya terbaru persembahan Mirwana feat. Altimet !
(Itu ini Begitu Begini)
Bagi komen sikit ! :)

LINK

Lirik

(Intro) Mirwana

Kau membisik

Kau memanggil

Cuba mengheretku ke ruang fantasi

Bicaramu menggoda

Semua bagai indah

Hanya madah sia-sia

Racun berbisa

(Chorus) Mirwana

Itu Ini Begitu Begini

Beza persepsi di sana-sini

Cara dia dan cara mereka

Masing-masing punya citarasa

Itu Ini Begitu Begini

Gosip sensasi di sana-sini

Kisah dia cerita mereka

Tak peduli benar atau dusta

(Rap) Altimet

Aku merenung keluar tingkap

Memikirkan masa aku yang kian singkat

Merancang usaha aku yang perlu ditingkat

Terkenang masa lalu yang lebih ringkas

Pesanan ringkas di alat komunikasi

Bisik belakang lagi gosip sensasi

Dulu geli hati pernah kuminati

Yang dahulu manis kini aku rasa basi

Bila diumpankan secebis umpatan

Yang lebih penting lebih senang dilupakan

Yang gangsa digilap kita sangka emas

kaca dikejar yang berlian lekas terlepas

Nasi yag dikendung senang tercicir

Bila sibuk mengejar madu mengalir dari bibir

Yang dijual murah untuk beli sepah

Hingga tubuh kebulur rohani resah

(Repeat Chorus) Mirwana

(Rap) Altimet

Satu masa dulu kita dua sejoli

Di antara hobi bercerita di kedai kopi

Hingga pukul dua, tiga, empat, lima pagi

Malam tua tapi kita masih muda lagi

Gerak pantas mulut manis bila ada gadis

Macam baju tukar laju biar mereka menangis

Tak heran ada yang lain-lain

Kita saing bukan sukan hanya main-main

Bukan tempat untuk aku mencemuh mencaci

Tapi aku bukan lelaki itu lagi

kau ada hidup kau aku punya hal sendiri

Lihat aku punya masjid indah yang terdiri

Jauh sekali tempat aku mengadili

Tapi aku harap kau pandai membawa diri

Kalau jumpa di luar pasti bertegur sapa

Jemput ke rumah aku kalau ada masa

(Bridge) Mirwana

Helah dan dusta punca sengketa

Menghancurkan segala

Bawa sengsara dan airmata

(Repeat Chorus)

Lagu: Akmal Mirwana

Lirik : Akmal Mirwana & Altimet



*Credit pada Altimet yang Upload !


p/s : Jangan lupa Like Fanpage Mirwana dan Altimet !

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Saturday, July 16, 2011

latest from The Messages ! (Video)

0 comments
Assalamualaikum w.b.t



p/s : Doakan kami.. dalam proses rakaman di studio sekarang nie.. :)

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Tuesday, July 12, 2011

Sony HD Bloggie !

0 comments
Assalamualaikum w.b.t
Yep ! Alhamdullilah dapat update blog lagi ari nie.. hehe.. rajin nie.. syukur sgt2 jugak sekarang nie ramai buat tempahan untuk beli hp baru dgn aku.. rezeki kan.. Terima kasih banyak2 pada yang percaya pada perkhidmatan ku.. Jadi sape2 sahabat yang baca blog nie bolehla jugak nak beli hp baru ke.. repair ke.. cari aksesori ke.. (cewah.. promo nampak ! ).. Blog sendiri takpela kan.. :)

Seperti tajuk di atas nak cite tentang gadget terbaru yang aku beli.. alhamdullilah.. rezeki jugak tu kan.. aku terlalu minat nak buat2 video nie, nak2 yang berkualiti kan.. editing tak pandai pun, buat video2 cover tula.. nyanyi2 je.. teramat suka pada HD (High Definiton), jadi puas dgn kualiti tu.. selalunye mahal untuk dapatkan sebuah camera yang mempunyai rakaman video kualiti Full HD.. seperti HD bloggie nie memang agak mahal la.. Kalau harga market lebih kurang RM799-RM899 macam tu.. mahal kan? tapi alhamdullilah dipertemukan Sony HD bloggie nie dgn separuh harga di Pc fair baru2 nie.. ternyata teramatlah murah.. skng nie check kat kedai, harga memg still mahal la.. betullll.... hehe.. dah lame dh sebenarnye nak beli HD bloggie nie dan alhamdullilah dapat jugak ! jadi kat bawah nie ade 1st video aku test Sony HD bloggie aku nie.. saje nak test sound dier.. nanti insyaAllah akan upload video2 yang lain.. Boleh subscribe di page YouTube aku ya.. Oklah, nak cakap tu je.. saje kongsi2.. kot2 ade yang minatnye seperti saya.. Wassalam...





p/s : Comel kan HD bloggie ku, aku punye memang wane pink pun! :P


iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Perbualan yang sangat menarik !

0 comments
Assalamualaikum w.b.t


Ust Nasrudin berhujjah dengan seorang insan atas pagar [di laman facebooknya], yang mempersoalkan kenapa himpunan bersih diadakan ?
Fooh ganasnya polis Malaysia.... pakai rotan jer? Dia orang tak semanja Polis Indonesia dan Thailand yang pakai belantan... pakai askar... Ingat lah polis pun manusia juga... stress bila tertekan... Ada juga anak bini kat rumah.... Kau orang kan katanya 10,000... Dia orang berapa kerat aje.....

itu buktinya rakyat tidak lawan polis, mrk mahu aman. tetapi kenapa belasah sebegitu rupa ? kalau rakyat lawan polis, saya ingat boleh jadi lempeng polis tu :(

Ustaz : Belum tentu jadi lempeng... kawan tahulah sikit2 fasal cara dia orang mengawal ketenteraman awam... Itu baru mukadimmah aje... Balik lah pada berpolitik... kami yang atas pagar tapi diam ni lebih suka dengan cara mengundi tanpa kekecohan.... jangan ikut budaya orang..

rakyat pasti tidak akan lawan polis sbb polis bukan lawan mrk. Polis bersenjata belasah rakyat sendiri tanpa senjata ini bukan tamadun yg dibanggakan. Atas pagar mhupun diluar pagar, rasional berfikir wajar menjadi asas bertindak dan mengeluarkan pendapat


Pembetulan ustaz... sebahagian rakyat.... perbuatan berarak di atas jalan tanpa memperdulikan mereka yang perlu menyara hidup, mempunyai urusan2 lain dan tidak mahu terlibat juga bukan suatu tamaddun yang patut dibanggakan. Itu kepada mementingkan diri. Seperti anak2 yang merengek dan menghentak2 kaki mahukan perhatian bukan sesuatu yang perlu dibanggakan. Sokongan kalian pada orang Islam yang mati dibunuh kafir pun tak sehebat sokongan kepada perjuangan ambiga ini...

apa masaalah kpd org yg menyara hidup, tidak gangguan malah mrk yg buka kedai hari tu mengaut keuntungan yg lumayan kecuali mrk yg termakan propaganda TV akhirnya rugi. sila bertemu kita utk diunjuk bagaimana sokongan kita kpd ummat Islam khasnya palestine, bagaimana sejarah PAS memperjuangkannya, dan membetulkan pandangan salah anda, BERSIH bukan perjuangan ambiga, ini perjuangan rakyat yg menuntut 8 perkara agar dilaksanakan olh kerajaan. Ambiga hanya mempengerusikan gabungan 60 ngo dari seluruh negara yg membentuk BERSIH 2.0

mrk bawa anak dan isteri krn sifat himpunan yg kami anjurkan ini adalah aman, santai dan enjoy. massalah kami hadapi apabila polis serang kami dgn gas pemedih mata dan air water canon. kalau polis tdk ganggu malah bantu kami berjalan dgn baik, kawal dgn baik spt polis kawal himpunan sambutan hari merdeka dan hari citrawarna di tgh tgh ibukota, kan aman ?

Manusia sentiasa merasakan pandangannya betul.. dan orang lain salah. Itu lumrah... Perjuangan SEBAHAGIAN rakyat itu tidak bolehkah tanpa dibawa ke jalanan? Apa guna dilantik tuan2 sebagai wakil2 rakyat? Mudah saja menjadikan TV sebagai alasan. Tahukah tuan ramai orang2 tua dan kaum yang khuatirkan keselamatan mereka yang tidak berani keluar bekerja dan mencari rezeki? Dan ini bukanlah bersumberkan TV atau radio.Beginilah... untuk demo selanjutnya bawa saja lah mungkin ke Pulau Pinang? Kita katakan sajalah sebagai Part 2... Tentu saja boleh bukan?

kita mahu berhimpun di KL, ibu kota tercinta. itu pilihan kami. mahu buat di tempat lain itu pd bila bila masa shj dan telah pun kami buat. Skrg kami pilih ibu kota. so apa salahnya ? kenapa polis arah tutup jalan ? kenapa polis arah semua kedai tutup ? kemudian nak salahkan kami pula yg turun secara aman tanpa sebilah senjata pun ? negara tdk terancam. peniaga tdk terancam. tiada satu kedai pun dirompak atau terbakar. yg terancam ialah UMNO dan BN

Mungkin fikiran saya ini dangkal.... Tetapi apakah langsung tidak terfikir oleh mereka ini akan risiko yang mungkin ada? Baharulah saya faham pemikiran anda semua... Sepertinya berbuat sesuatu ikut nafsu tanpa menmanfaatkan kelebihan akal....

sama lah spt sdr. Sdr anggap kami salah dan sdr betul . sebenarnya betul salah bergantung kpd undang2. undang2 negara mengikut perlembagaan membenarkan kami berhimpun. tetiba jd haram krn kerajaan tak setuju. kalau dia setuju nescaya jd halal mcm konsert hiburan, biarpun bertentangan dgn Islam, jd halal krn pemerintah setuju.

Anda benar Ustaz... tiada salahnya. Cuma kenapa mesti dipilih tempat2 yang agak sibuk dan menjadi tumpuan ramai jika tiada sebarang agenda?

apa risikonya ? kami hanya berdepan risiko apabila polis bertindak kejam. Tdk terfikir dlm pemikiran kami bhw polis sanggup bertindak sekejam itu hanya krn mahu memenuhi nafsu sang pemerintah

Asalnya kami mahu ke istana negara secara aman. Tetapi kerajaan tdk bersetuju lalu memfitnah dan mentohmah kononnya kami mahu mencetus huru hara. itu salah ! apabila YDPA setuju terima memo kami jika kami buat di stadium, maka kami mahu buat di stadium merdeka. Najib asalnya setuju kemudian tdk setuju pula . Sdr tanya najib, apa agendanya ?

Jika benar tidak ada terlintas akan risiko di fikiran tuan2.. maka seperti kata orang Indonesia... Iya.. iyalah!

Himpunan di tengah ibukota adalah perkara biasa. Himpunan sambutan hari merdeka, mrk buat di ibukota, citrawarna mrk buat di ibukota, sambut tahn baru mrk buat diibu kota. sesak lalu lintas. tapi aman bila polis bg kerja sama dan kawal lalu lintas dgn baik. kenapa tidak kpd pilihan rakyat mahu berhimpun ?

Ya.. himpunan aman , santai dan enjoy apa risikonya ? risiko itu menyinggah apabila polis bertindak ganas. kami sangka polis pengawal keamanan, polis sedia berkhidmat, polis mesra rakyat dll, tapi polis Malaysia terajang rakyat, sepak rakyat, pukul rakyat, belasah rakyat. Apa yg rakyat buat kpd mereka ? mungkin UMNO dan BN yg sakit hati dgn himpunan rakyat ini, tapi kenapa polis yg membelasah rakyat ?

Sekali lagi Ustaz, sebahagian rakyat... bukan semua yang bersetuju. malah tidak mustahil majoriti yang diam tidak bersetuju dan terus terang saya salah seorang dari mereka. Himpunan yang dianjurkan tuan2 ini bukanlah perkara biasa bukan? Apakah itu pun tidak terfikir oleh tuan2?

Yes, kami tdk tidak pernah mencerca dan memarahi mrk yg tidak bersetuju dgn kami. itu hak mrk. begitulah demokrasi. kita tdk boleh paksa org menyebelahi kita. tapi kenapa menzalimi hak kami. kami tuntut media yg adil, kenapa dijawab dgn belantan ? kami tuntut dakwat kekal, kenapa dijawab dgn gari ? kami tuntut hapus undi pos, kenapa dijawab dgn lokap ?

Kalau perhimpunan yang tidak dibenarkan tidak dibuat, sudah tentu pihak polis boleh melakukan kerja2 seharian mereka...

Itu lah perjuangan yang Ustaz dan rakan2 pilih... maka itulah kejadiannya dengan izin allah swt. Bagaimana pun Ustaz, terima kasih keana sudi melayan pertanyaan dan menambah pengetahuan saya. Salam Ustaz...

Persoalannya kenapa mrk tidak benarkan perhimpunan kami ?

Himpunan itu aman, santai dan enjoy. buktinya, kami datang dgn family, kami datang tanpa senjata, kami datang hanya membawa 8 tuntutan kami.

Mereka pun mempunyai pendapat mereka sendiri sebagaimana Ustaz dan rakan2...

Polis tangkap kami bukan krn kami bawa senapang atau parang tetapi polis tangkap kami krn kami pakai baju BERSIH 2.0 ...... sadis bukan ? peraturan apa salah memakai baju kuning itu ?

yes, saya setuju dgn Demah. mrk punya pendapat mrk sendiri dan kita raikan . tapi raikan juga pendapat kami. saya setuju Perkasa nak berhimpun, tapi pilih hari lain. saya setuju patriot nak berhimpun tapi pilih hari lain. perkasa ambil 8 hb dan patriot ambil 10. 9 hb utk himpunan kami. kalau Himpunan Sejuta Belia boleh jadi halal dan dibenarkan stadium Bkt jalil kenapa hanya himpunan 300K tdk dibenarkan lalu jadi haram dan tdk dibenarkan pula stadium merdeka ?

Sebelum saya berundur kerana perlu melayani anak2 saya, saya langsung tidak bersetuju dengan perhimpunan2 yang mempunyai risiko seperti ini sama ada patriot, perkasa mahupun bersih. Kerana setiap perhimpunan massa mempunyai masalah untuk dikawal dan sebagainya... Apatah lagi masih2 mahu menunjukkan betapa betulnya mereka walaupun hampir kesemua dari mereka itu tidak betul. Wallahualam.

saya sangat hormati pendirian sdr untuk tdk bersetuju dgn himpunan ini, tetapi sdr tidak boleh membuat justifiikasi yg salah terhadap sikap yg kami ambil. krn salah dan benar iitu bukan di dorong persepsi tetapi mestilah berasaskan peraturan. Bagaimana dgn Himpunan sambutan kemerdekaan yg dibuat saban tahun di tengah ibukota ? ada masaalah untuk mengawalnya ? bagaimana himpunan sejuta belia yg kerajaan anjur baru ni, susahkah mahu mengawalnya ? jgn hanya krn kami yg menganjur, bukan UMNO dan BN maka sdr tidak bersetuju dgnnya.

wallahualam

p/s : Fikir2kanlah !


iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim


Monday, July 11, 2011

You hurt your own citizens !

0 comments
Assalamualaikum w.b.t

9/7 - This is Our Land










iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Dapat kerja lagi !

0 comments
Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar korang? hehe.. alhamdullillah masih diberi peluang olehNya untuk terus berpijak dan meningkatkan ketaqwaan di bumiNya.. cewahh.. hehe... Jadi hari nie nak bgtau yang aku baru mula buat satu lagi keje tapi kali nie tolong ayah aku.. nak tau keje ape? hee.. esok baru boleh bgtau sebab tak amik gambar ari nie jadi bagi klu jela.. boleh? hehe.. klu-nye adalah gambar nie... Selamat men-teka ! :)



Tapi ari nie sedih jugak sebab speck frameless kesayangan ku patah..uuuu... waaaaa... permulaan nak patah tu sewaktu aku pergi berjuang baru2 nie.. tapi aku tak kisah... Allah akan kira semua nie.. insyaAllah.. ameenn...





Okla, nak cite tu je ari nie.. esok insyaAllah update lagi.. kalaua de ruang yang lapang, aku fikir nak update blog tetiap hari tapi tentang aku la.. haha.. tapi kot2 kalau ade berita semasa atau ape2 yang menarik aku akan post jugakk... tazkirah ke.. tak semestiya pasal aku kan.. ok2.. dah banyak cakap..


p/s : sesape nak beli hp baru bole cntct saya ya.. hehe


iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

Thursday, July 7, 2011

Alhamdullilah !

2 comments
Assalamualaikum w.b.t


Alhamdullilah.. akhirnya diberi peluang untuk update blog nie (bukan pe, jadi rajin nak update sebab dah ada org tolong renovate blog nie).. hehe.. TQ so much pada Cik Bulat.. Jemput ke BLOG Cik Bulat nie.. Sangat aktif ber-blogger, tengok follower dahla.. haha.. Kreatif jugak design blog nie, ramai jugak org order kat dier utk design blog tapi sayang sekarang tempahan dah tutup.. Katanya dah terlalu ramai tempah, Alhamdullilah rezeki namanya tu kan.. :) Ok, Ape2pun terima kasih banyak2 ya Cik Bulat..

Kembali pada cerita tentang aku, hehe.. macam ramai je orang nak tahu.. Jadi perkembangan sekarang dalam bidang seni-nye, sedang menyiapkan 1st single Vocal Grup aku (The Messages).. Tajuk lagu Pergilah Cinta yang sebelum nie lebih dikenal dengan Pergilah sayang/ Sebenarnya cinta (Tgh bincng2 lagi utk official tajuk). InsyaAllah takde aral melintang, 15/16 7 nie kami akan masuk studio recording lagu baru nie yang akan diterbitkan oleh Bro Akmal Mirwana di Mirwana's Place Studio.. Bagi kami lagu nie kami nak buat yang puas hati dari segi kualiti (Music live, vocal, mixing n master).. Kos untuk 1 lagu nie je dah cecah Rm5000.. hehe.. itulah harga utk produksi yang berkualiti bagi satu2 lagu.. jadi harap kalian dapat support dan jangan download2 je tau.. Mahal2 kami buat, support ya.. request kat radio, insyaAllah kalau ade jual 1st single nie (msih dalam perbincangan).. Belilah satu tau.. Support utk kami teruskan perjuangan seni nie.. :) hehe..

Selain tu jugak, aku n da geng dah kembali aktif menjadi youtubers (ala.. yang cover2 lagu org tu).. jadi pada sape2 yg sudi bolehlah lawat page youtube ku.. link ada kat menu bar di atas.. hehe.. SUBSCRIBE tau ! nanti aku upload mcm2 lagi..




Kerja sekarang bisnes la.. Aku jual Hp, repair Hp n mcm2la yang ada kena-mngena dgn alat2 telekomunikasi.. Nak beli ke, sudi2la tanye di FB aku ke, xpun boleh lawat shop online aku di mudah.my.. Link semua ada di menu bar.. boleh klik dan chill ! hehe.. Alhamdullilah ade la rezeki sikit disamping berbakti dgn ibu ayah jela..


Actually, aku ditawarkan utk belajar di luar tapi masih dalam Istikhrah, mintak Allah tunjuk yang terbaik buat ku.. insyaAllah, ada jalannya.. Mohon Doa ya sahabat semua.. Okla, dah mcm2 rasenye cite tentang aku.. TQ yang sudi baca, kalau nak tau cite2 aku lepas nie.. Jangan lupa Follow ya.. nanti aku update Karya2 aku disini jugak.. Wassalam... :)


P/S : mode cite di atas buat2 rase mcm gempak ! layan je tau... =P


iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim


Monday, March 7, 2011

[PREVIEW NEW ALBUM 2011] Nasyeed Semesta

3 comments
Assalamualaikum w.b.t



Apa khabar? hehe.. Maaf yang teramat, rasenye macam dah tak layan blog nie.. tak baik betul aku nie.. ape2pun terima kasih pada yang dah follow, baru follow dan yang akan follow.. di kesempatan nie, nak cerita pasal perkembangan sikit.. Alhamdullilah sekarang nie aku baru saja memulakan kerjaya ku sebagai seorang ahli perniagaan, cewah! mcm best je.. dah bukak kedai alat telekomunikasi sendiri di batu 3 kuantan.. Doakan aku ya.. nanti aku belanje korang kalau murah rezeki.. Ok, untuk perkembangan dalam bidang seni pulak.. Sekarang aku dah ade group baru, mungkin ramai yang tak tahu.. Nama grup The Messages.. nantikan jela.. nanti kite cite2 lanjut pasal The Messages nie k.. Untuk karier solo plak, insyaAllah akan keluar dgn single baru yang bertajuk Pengabdi Cinta-Mu (Zulhilmi feat. Halim Devotees) dan akan dimuatkan dalam album Koleksi Nasyid indie Vol.2 'Nasyeed Semesta'.. insyaAllah akan terbit 14/3/2011 nie.. sikit masa je lagi jadi nanti korang beli tau.. support kitorg, support lagu terbaru aku nie.. Kalau lagi bagus, sudi2la request di Radio nanti.. terutama IKIM.fm, kot2 ada rezeki dapat masuk carta.. Request tau lepas album release nanti.. (Pengabdi Cinta-Mu by Zulhilmi feat Halim).. Ape2pun terima kasih banyak2 pada korang2 yang sentiasa support aku dalam apa jua perkara yang aku lakukan.. TQ tau utk doa2.. aku doakan korang jugak! Ha! seperti tajuk di utama posting nie.. jadi sesape yang belum dengar Preview album nie, boleh dengar kat sini tapi aku bagi link Youtube je ya.. hehe.. Klik di sini (Preview Nasyeed semesta).. Sume lagu best2.. Support tau!!! Oklah, kite jumpe di posting akan datang ya.. tak tahu la bile pulak nak update.. tengokla kalau ade berita best2 lagi.. best sikit nak cite.. hehe.. Jaga diri semua!! tingkatkan taqwa kita pada-Nya.. cari ilmu, jangan lupa!! =)

iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim
 

Copyright © 2011 Reserved to Zulhilmi Safain Design with love by CikBulat