Wednesday, April 22, 2009

"Single song in progress(vol 3)"


Assalamualaikum ku mulakan bicara..

cuti semester dah mula..hihi..barulah tenang tapi kerja tetap diteruskan iaitu menyiapkan lagu-lagu..insyaAllah lagu yang di komposer kan oleh halim devotees akan siap pada minggu nie dan yang paling gembiranya,aku berjaya cipta lagu sendri(1st time) bersama alif azharie(muslim voice).

Lagu nie aku dapat inspirasi dan feel sendiri dalam keadaan tak sedar dan memang dah lame bermain difikiran.Aku berbincang ngan alif azharie untuk siapkan lagu nie,lagu nie ciptaan aku dan alif azharie,lirik pulak alif azharie yang buat..2 hari aku tak tido malam dan duduk di muslim voice entertainment untuk siapkan lagu nie,siang barulah tido..alhamdullilah pengorbanan tak sia-sia.Sekarang nie aku cuma dengar lagu nie secara akustik je..recording saje-saje..insyaAllah music arrangement akan disiapkan secepat mungkin..2nd song aku nie ada cerita yang sangat mendalam melalui liriknya yang bertajuk hanya sementara,insyaAllah posting akan datang aku akan cerita tentang 1st song dan 2nd song yer..

Malam nie nak kene balik kedah semula untuk pergi program seminar dan wakili kolej ke festival nasyid selatan,sebenarnya tak sempat nak join tapi ku relakan juga..huhu..Ape2pun doakan kejayaan daku yer..nantikan posting akan datang..Terima kasih kawan-kawan atas sokongan yang tak henti padaku..=)



Perbincangan susunan lagu dan lirik(azharie dan zul) dan aku yang tengah cari feel dan hafal lirik.

1 comments:

Lip Lap on November 29, 2010 at 2:41 PM said...

cam excited je nk denga lagu tu....
XD

 

Copyright © 2011 Reserved to Zulhilmi Safain Design with love by CikBulat