Friday, November 21, 2008

Apa khabar akademi nasyid?



Bismillah ku mulakan bicara...

Terpanggil untuk menulis..huhu..tapi kali nie coretan yang aku nak buat nie agak istimewa sebab aku nak cerita pasal apa yang dibuat oleh pelajar-pelajar akademi nasyid nie lepas habis akademi.Mesti ramai peminat akademi nasyid nak tau kan jadi insyaAllah aku akan ceritakan serba sedikit yang aku tau pasal diorang tapi aku cerita yang mana tau jela.

+Jadi untuk awal-awal nie aku nak cakap pasal abg azhan..sape yang tak kenal,juara akademi nasyid tu.Dgr cerita sekarang nie abg azhan memang banyak show sampai tiap hari leh ade show.bagus-bagus,terharu aku mendengarnye.Harap-harap lepas nie abg azhan adela ajak aku wat show skali.Lame dah tak dengar kabar die dan skng nie pun maybe abg azhan dah masuk studio untuk recording dibawah hijjaz record,begitulah hendaknya.

+aiman lagila hebat..huhu..tak lame lagi die dah nak kuar album di bawah syarikat arteffect production,syarikat hafiz hamidun la tu.lagu-lagu dalam album die pun memang best,adela jugak aku dah dengar.InsyaAllah hujung tahun nie album aiman akan berada dipasaran jadi kepada peminat aiman,jangan lupe beli tau.Satu lagi yang hebatnye die skng,dapat masuk separuh akhir muzik-muzik dgn lagunye dusta berkalang tu.memang gempakla aiman,tahniah aiman.Alhamdullilah dgn aiman setakat nie aku tak lost contact lagi.Selalula jugak tanye kabar.hihi..ape-ape pun all da best untuk aiman,harap dapat ke final.

+cicik..huhu..cicik sekarang nie takde berita lagi nak buat album dan sekarang nie pun cicik dah mule busking balik.Mungkin die memang tak leh lari dari asal usul die kot,memang dah serasi dengan cara macam tu.Ingat nak jugak ikut cicik busking tapi buat masa nie masih tak kesampaian.hm..sekarang nie pun aku sibuk jugak promote cicik nie,kire tolong diela..seperti yang aku katakan pada coretan yang lepas jadi kalau ade sape-sape nak jemput cicik buat show bolehla bgtau aku erk.hihi..itu je kot pasal cicik buat mase nie dan kalau sape-sape nak jumpe bolehla pergi setiap program tv9 seperti AKOK dan sua rasa yer.

+Inheart dan farhan..dua group yang memang tak boleh berpisah..haha..nak tau kenape sebab sekarang nie diorang bergerak same-same untuk show amal dan macam-macam lagila(perancangan hebat)..bagus diorang nie sebab banyak buat persembahan di rumah anak-anak yatim.terharu aku mendengarnye.Ape-ape pun all da best untuk diorang.Moga sukses selalu.Ucapan aku untuk diorang cepat-cepat sket keluar single..hihi

+sofieya..haha..yang nie lagila aku terkejut,walaupun diorang terkeluar pada minggu kedua akademi nasyid tapi semangat diorang memang kuat sebab sekarang nie diorang dah banyak buat recording lagu dan yang terbaru buat recrding di studio devotess.Diorang nie banyak berkerjasama dengan nasyeed.com..huhu..bagus2..aku suke semangat korang.Selain tu jugak diorang ade bukak company kecil-kecilan iaitu sofieya edutainment,kirenye macam motivasi sambil berhiburla tapi lebih kepada pelajar sekolah rendah jadi mane-mane sekolah rendah bolehla jemput diorang bagi motivasi disamping tu boleh berhibur..hihi..promote 2..bayar royalti..jangan marah..gurau aje..Good Job..

+Voice of men..sape tak kenal kumpulan yang penuh dengan peminat dari universiti..haha..diorang dah makin maju dan banyak buat recording sendiri yang paling aku minatnye lagu damai yang diorang record sendiri.huhu..memg betul-betul best.Terima kasih banyak bro fath bagi aku lagu tu..hihi...berite terbaru jugak diorang tak lame lagi akan masuk pertandingan universiti-universiti seluruh malaysia(wakil utm skudai) jadi harapnye kalian dapat doakan diorang moga berjaya erk.Buat yang terbaik yer voice of men,aku doakn korang.

Hmmmm....nak cakap pasal sape lagi erk..haha..penat menaip..buat mase nie tu aje kot yang boleh aku ceritakan.InsyaAllah aku akan cube dapatkan berita terbaru dari pelajar-pelajar AN yang len plak erk.Moga-moga apa yang diorang cuba sampaikan akan diberkati oleh Allah dan mendapat sokongan dari semua khususnya peminat akademi nasyid.Ape?nak tau perkembangan aku?tak payahla..tak penting pun..aku sorang aje skng nie..hihi..okla...Assalamualaikum...:)

2 comments:

zida on November 22, 2008 at 2:58 PM said...

lama x dgr cte mereke..
;DD

mahabbah on November 24, 2008 at 2:27 AM said...

grup muslim voice.?

 

Copyright © 2011 Reserved to Zulhilmi Safain Design with love by CikBulat